Regionalne pozycjonowanie strony internetowej
Usługa skierowana do firm działających na obszarze lokalnym
Pozycjonowanie strony z frazą zawierającą nazwę miasta

Zmiany w regulaminie Google


 Najnowsze wpisy:
Koniec PageRank
Tanie pozycjonowanie dla naiwnych
Zablokowana zmiana lokalizacji w Google
Szybkość ładowania strony
Strona spadła w wynikach Google
Google Pingwin 3.0 i pozycjonowanie
HTTPS Zmiana w rankingu Google
Nowe algorytmy wyszukiwania w Google
Ile kosztuje pozycjonowanie
Nieskuteczne pozycjonowanie
W Google+ 18 nowych funkcji
Tanie pozycjonowanie przez amatorów
Zmiany w regulaminie Google
Pozycjonowanie wyników w Google Maps
Pozycjonowanie coraz trudniejsze
Zmiany w Google Koliber
Pozycjonowanie jednorazowe
Legalne pozycjonowanie White SEO
Co to jest pozycjonowanie regionalne?
Odpowiedni dobór słów i fraz kluczowych
Linki do innych stron


Ciekawe strony

Zmiany w regulaminie Google

29 listopada 2013
Zmiany w regulaminie Google nie pozostawiają wątpliwości: wkrótce zdjęcie z profilu Google+ może zostać użyte w reklamie. Internetowy gigant wzoruje się na Facebooku. Google informuje o zmianach, które wprowadza w swej polityce usług. Od listopada zdjęcie profilowe z Google+ może zostać wykorzystane w reklamie jakiegoś produktu. Efekt będzie podobny do tego, który znamy innych reklam. Google nie nazywa swojego produktu "reklamowaniem" a "dzieleniem się okazywanym wsparciem". Za każdym razem kiedy kiedy komentujemy, śledzimy lub lubimy jakąś treść na Google+ może to wykorzystane w działaniach promocyjnych.

Google wyjaśnia na stronie:
Zdajemy sobie sprawę z alergicznych reakcji użytkowników na język prawniczy, dlatego przygotowaliśmy bardziej przystępnie sformułowane podsumowanie zmian.[...] Po pierwsze, wyjaśniamy sposób używania nazwy profilu oraz zdjęcia użytkownika w usługach i serwisach Google (w tym w opiniach, reklamach i innych kontekstach komercyjnych). Możesz kontrolować, czy obraz i nazwa pojawiają się w reklamach za pośrednictwem ustawienia Udostępnianie rekomendacji. Pragniemy prezentować najbardziej przydatne informacje - Tobie, Twoim znajomym i kontaktom. Rekomendacje od ludzi, których znasz, mogą okazać się bardzo pomocne. Dlatego właśnie Twoi znajomi, rodzina i inni użytkownicy mogą zobaczyć Twoją nazwę profilu oraz zdjęcie, a także treści, takie jak Twoje opinie lub kliknięcia +1 przy reklamach. Dzieje się tak wyłącznie wtedy, gdy podejmujesz konkretną czynność (klikasz +1, komentujesz lub obserwujesz), a rezultat widzą jedynie ludzie, którym chcesz udostępnić dane treści.

[...] W przypadku rekomendacji społecznościowych w reklamach istnieje możliwość kontrolowania wykorzystania nazwy profilu i zdjęcia poprzez ustawienia rekomendacji społecznościowych. Wybranie ustawienia „wyłącz” uniemożliwi wyświetlenie nazwy profilu i zdjęcia we wspomnianej reklamie Twojej ulubionej piekarni oraz w każdej innej reklamie. To ustawienie ma zastosowanie wyłącznie w przypadku reklam i w żaden sposób nie wpływa na wykorzystanie Twojej nazwy profilu i zdjęcia w innych usługach i serwisach, np. w Google Play. Jeśli wcześniej poinformowałeś Google, że nie chcesz, by kliknięcia +1 pojawiały się w reklamach, oczywiście uszanujemy tę decyzję i teraz w ramach zaktualizowanego ustawienia."


Trzeba wyraźnie zaznaczyć, że Google oddaje użytkownikom kontrolę nad tym czy chcą brać udział w Rekomendacjach. Świadczy o tym inny punkt regulaminu.
Użytkownicy mają pełną kontrolę nad ustawieniami Rekomendacji Społecznościowych - za pomocą jednego kliknięcia można wyłączyć pokazywanie Rekomendacji Społecznościowych w reklamach.

Autor w Google+ Janusz Mowakowski

Czym jest pozycjonowanie strony?

Google+
Co to jest pozycjonowanie
Ile kosztuje pozycjonowanie
Jak wygląda umowa
Cennik usługi pozycjonowania
Miasta wg liczby ludności
Nasze referencje
Polityka Prywatności | Mapa serwisu | Kontakt | Blog
Pozycjonowanie stron
© Marketing Internetowy - Pozycjonowanie w bbSoft WebDesign
Wrocław 2004-2016r.